Video afspelen

Delen

Lotgenotencontact bij kanker is ontzettend waardevol. Kanker kan namelijk enorm eenzaam voelen. Het is dan fijn als je weet waar je terechtkunt voor lotgenotencontact. Waar vind je mensen die in dezelfde situatie zitten als jij? Waar kun je horen hoe anderen omgaan met hun kanker, de behandeling en medicatie of juist de impact van kanker? Op welke plekken kun je gelijkgestemden fysiek ontmoeten? Wij maakten een overzicht voor je, zodat je gemakkelijk op één pagina antwoord krijgt op deze vragen.

Video afspelen

Centrum voor leven met en na kanker

In Centra voor leven met en na kanker (voorheen inloophuizen genoemd) kun je lotgenoten ontmoeten. Dit zijn mensen die begrijpen wat je doormaakt, omdat zij in dezelfde situatie zitten. De centra bevinden zich op verschillende locaties verspreid door het land en organiseren diverse activiteiten voor lotgenotencontact.

Video afspelen

Patiëntenorganisatie

Via de NFK, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, lees je wat een patiëntenorganisatie voor jou kunnen betekenen en welke patiëntenorganisatie bij jou past. Bij hen kun je terecht voor lotgenotencontact bij kanker waarmee je mensen kun ontmoeten die hetzelfde doormaken als jij. 

Video afspelen

Kanker.nl

Op kanker.nl kun je online jouw verhaal delen. Je maakt hiervoor kosteloos account aan, waarna je kunt starten met online lotgenotencontact. Deze website is hét centrale online platform in Nederland met betrouwbare informatie over kanker.

Je kunt hier terecht als (ex)kankerpatiënt, naaste en nabestaande. Je kunt via dit platform contact opnemen met professionals via chat, telefoon en e-mail. 

CancerConnect

CancerConnect

CancerConnect is een netwerk van (ex)kankerpatiënten die mentale en praktische ondersteuning bieden. Niemand begrijpt jou namelijk zo goed als een ervaringsdeskundige die dezelfde soort kanker heeft gehad. 

CancerConnect koppelt jou aan een buddy die hetzelfde heeft meegemaakt. Aan deze lotgenoot kun je al je vragen stellen wanneer jij dat wilt. Natuurlijk is hij of zij er ook voor je als je gewoon even je hart wilt luchten of iets wilt delen.

De lotgenotenzoeker

De Lotgenotenzoeker op kanker.nl helpt je makkelijk in contact te komen met lotgenoten. Je maakt kosteloos een account aan op het platform en geeft aan wat je belangrijke kenmerken vindt bij een lotgenoot. 

Heb je een lotgenoot gevonden die past bij jou? Stuur hen dan een berichtje. Dit is de start van mooi lotgenotencontact!

Vaarkracht

Vaar mee met stichting VaarKracht. Deze prachtige stichting heet jou en je dierbaren welkom aan boord. Door heel het land  worden er namelijk mooie onvergetelijke vaartochten georganiseerd voor kankerpatiënten en hun naasten. Vergeet even al je zorgen, terwijl de wind zacht in je gezicht blaast.

Video afspelen

Alles op een rijtje - regionaal lotgenotencontact bij kanker

In het pdf-bestand dat je onder de groene knop vindt, staat een overzicht voor regionaal lotgenotencontact bij kanker. We hebben voor de inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland en omgeving een overzicht met verschillende fysieke en online locaties gemaakt, zodat je dicht bij huis gelijkgestemden kunt ontmoeten.

Video afspelen

Alles op een rijtje - landelijk lotgenotencontact bij kanker

Onder de groene knop vind je een pdf-bestand met een overzicht van landelijke organisaties, fysiek en online, voor lotgenotencontact bij kanker. Zo zie je direct waar je terechtkunt voor betrouwbare informatie over kanker en waar je lotgenoten kunt vinden.

Neem contact op

Chat met ons

Stuur een chatbericht. Je krijgt snel een antwoord.

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Mail je vraag

Stuur een mailtje. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord.

Bel met ons

Bel ons direct. Of laat een voicemail achter. Dan bellen we je terug.

085 – 22 51 006

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Bellen is kosteloos

 

© 2024 Stichting Wegwijzer bij kanker - Powered by Maatos