Video's

Hieronder staan tientallen video’s die jou hulp en ondersteuning kunnen bieden. We hebben video’s opgenomen met lotgenoten die verschillende soorten kankers hebben (gehad). Ook komen er nabestaanden en artsen aan het woord. De video’s hebben we onderverdeeld in diverse lijsten die verdeeld zijn op onderwerp, zodat je gemakkelijker de filmpjes vindt waar jij naar op zoek bent.

Persoonlijke verhalen

Hier vindt je verhalen van lotgenoten terug. Sommige hebben kanker gehad, maar er staan ook video’s tussen van mensen die nog steeds ziek zijn. De titel van iedere video laat zien welk onderwerp er wordt besproken. 

Verhalen van naasten

De diagnose kanker raakt niet alleen de patiënt, maar ook hun naasten. In de video’s van deze afspeellijst komen naasten aan het woord. Ze vertellen hoe zij de periode hebben ervaren waarin hun geliefde kanker had. Ook geven ze waardevolle tips mee.

Oog voor de naasten

3 Video's

Kinderen en jongeren met kanker

Als kind of jongvolwassene kan het hebben van kanker soms eenzaam voelen, omdat er vaak oudere patiënten op de oncologische afdeling te vinden zijn. Daarbij hebben ouders en verzorgers vaak behoefte aan informatie over bepaalde onderdelen in het ziekteproces van hun kind. In onderstaande video’s vertellen professionals over kanker op jonge leeftijd.

Kinderen/jongeren en kanker

4 Video's

Zorgverleners aan het woord

In deze afspeellijst komen zorgverleners aan het woord. Er bestaan ontzettend veel specialismen die zich bezighouden met kanker. Wellicht koppel je sommige zorgverleners in eerste instantie niet aan kanker. 

Als de dood nabij is

Wanneer je te horen krijgt dat je bent uitbehandeld, brengt dit veel emoties, vragen en geregel met zich mee. Je wilt nog onvergetelijke momenten beleven. Ook is het belangrijk om alles te regelen voor jouw laatste levensfase en daarna voor de nabestaanden. 

Als de dood nabij is

4 Video's

Overige onderwerpen

Er is ontzettend veel te vertellen over kanker. Daarom laten wij graag over elk onderwerp iedereen aan bod. Over sommige onderwerpen hebben we geen aparte afspeellijst. Deze video’s zijn te vinden in de onderstaande afspeellijst. 

Overige onderwerpen

6 Video's
© 2024 Stichting Wegwijzer bij kanker - Powered by Maatos