Video afspelen

Informatie

Goede informatie is cruciaal bij kanker. Wat zijn chemokuren precies? Wat zijn de mogelijkheden bij de diagnose die ik heb gekregen? En wat is neuropathie nou eigenlijk? Een greep uit de vragen die bij jou kunnen ontstaan, nadat je de diagnose kanker hebt gekregen. We hebben een duidelijk overzicht van betrouwbare informatiebronnen over kanker voor je gemaakt, zodat je snel  je benodigde informatie vindt. Bij specifieke persoonlijke vragen raden we je aan om je eigen specialisten te raadplegen.

Video afspelen

Thuisarts.nl

Thuisarts.nl wordt gemaakt en onderhouden door artsen, waardoor je op deze betrouwbare website informatie vindt over ziekte en gezondheid. Onderwerpen zoals kanker worden begrijpelijk uitgelegd met tekst, filmpjes, plaatjes en tekeningen. De informatie klopt altijd, omdat er wetenschappelijke richtlijnen worden nageleefd.

Video afspelen

Patiëntenorganisatie

Patiëntenorganisaties kunnen je met veel antwoorden op jouw vragen over kanker helpen, want zij beschikken over actuele en betrouwbare kennis. Op de website van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) zie je welke organisaties zijn aangesloten bij de NFK. Hierdoor heb je een fijn overzicht van bronnen die betrouwbare informatie over kanker leveren.

Video afspelen

Kanker.nl

Op kanker.nl vind je betrouwbare informatie over jouw soort kanker, je behandeling en de gevolgen hiervan. Alles wat je leest is te vertrouwen, want artsen en/of andere experts controleren namelijk alle informatie voor het online komt te staan.

Dit centrale online platform met informatie is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt. Zowel patiënten, ex-kankerpatiënten, naasten als nabestaanden kunnen hier terecht.

Video afspelen

My Cancer Navigator

Welke behandelingen kan ik krijgen? Wat zijn de medische richtlijnen voor mijn type kanker? Welke therapie is nog in ontwikkeling? Kom ik in aanmerking voor een klinische studie? Het is niet altijd eenvoudig op al jouw vragen een pasklaar antwoord te vinden.

De mensen van My Cancer Navigator luisteren naar jouw verhaal, zoeken antwoorden op jouw vragen en komen bij je terug met begrijpelijke informatie. Daardoor kun je weloverwogen beslissingen nemen samen met jouw behandelteam.

 
Video afspelen

Alles op een rijtje - landelijke informatie over kanker

We hebben een handig overzicht gemaakt dat je kunt downloaden voor op je telefoon, computer of tablet. In het pdf-bestand, dat je kunt downloaden door te klikken op de groene knop, staan landelijke organisaties die ondersteuning bieden met betrouwbare informatie over kanker.

Neem contact op

Chat met ons

Stuur een chatbericht. Je krijgt snel een antwoord.

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Mail je vraag

Stuur een mailtje. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord.

Bel met ons

Bel ons direct. Of laat een voicemail achter. Dan bellen we je terug.

085 – 22 51 006

Maandag t/m vrijdag  14:00 – 16:00 uur

Bellen is kosteloos

 

© 2024 Stichting Wegwijzer bij kanker - Powered by Maatos