Video afspelen

Luisterend oor

Een luisterend oor bij kanker is fijn om te hebben, want kanker heb je niet alleen. Het is dan wel fijn als je weet wie jou een luisterend oor kan bieden. Iemand bij wie je jouw hart kunt luchten en die echt naar jouw verhaal luistert. Dit kan prettig zijn, omdat deze persoon op een andere manier naar jouw verhaal luistert dan je naasten. Hieronder vind je een overzicht van organisaties die mensen een luisterend oor bieden. 

Video afspelen

Luisterlijn - Luisterend oor bij kanker

De Luisterlijn biedt dag en nacht een luisterend oor en een vertrouwelijk gesprek aan onder andere mensen die kanker hebben. Bij De Luisterlijn staan 24 uur per dag getrainde vrijwilligers klaar om jou te woord te staan via een landelijk telefoonnummer en je belt altijd automatisch anoniem. 

Video afspelen

Geraakt-door-kankerlijn

De vrijwilligers van de geraakt-door-kankerlijn bieden een luisterend oor aan iedereen die emotionele steun kan gebruiken omtrent kanker, zowel kinderen als volwassenen. Patiënten met kanker, ex-kankerpatiënten en naasten kunnen terecht voor een fijn gesprek.

Medische vragen worden niet beantwoord. Wel kan de vrijwilliger meedenken over vragen die je aan jouw specialist(en) kunt stellen.

 

Video afspelen

Centrum voor leven met en na kanker

Brancheorganisatie IPSO heeft vele Centra voor leven met en na kanker verspreid door heel het land. Bij een IPSO centrum (voorheen inloophuis genoemd) zijn er gastheren en -vrouwen die een luisterend oor bieden aan iedereen die geconfronteerd is met kanker. Dit kan onder het genot van een kopje thee of koffie en iets lekkers. Je kunt er gewoon binnenlopen tijdens de openingstijden.

Video afspelen

Alles op een rijtje - regionaal

Woon je in de regio Zaanstreek-Waterland en ben je op zoek naar een luisterend oor dichtbij huis? In het pdf-bestand dat je onder de groene knop vindt, staat een overzicht met verschillende organisaties waar je terecht kunt met je verhaal.

Video afspelen

Alles op een rijtje - landelijk

Dit pdf-bestand toont een landelijke lijst met organisaties die jou een luisterend oor bij kanker bieden. Wil je graag jouw verhaal kwijt aan iemand die je niet kent? Dan kun je kiezen uit verschillende contactmogelijkheden bij diverse organisaties. Dit kan enorm opluchten en is fijn voor patiënten met kanker, ex-kankerpatiënten en naasten.

Neem contact op

Chat met ons

Stuur een chatbericht. Je krijt snel een antwoord.

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Mail je vraag

Stuur een mailtje. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord.

Bel met ons

Bel ons direct. Of laat een voicemail achter. Dan bellen we je terug.

085 – 22 51 006

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur 

Bellen is kosteloos

 

© 2024 Stichting Wegwijzer bij kanker - Powered by Maatos