Video afspelen

Luisterend oor

Kanker heb je niet alleen. Het is alleen wel fijn als je weet wie jou een luisterend oor kan bieden. Iemand bij wie je jouw hart kunt luchten en echt naar jouw verhaal luistert. Natuurlijk kan een familielid of andere naaste een luisterend oor bieden. Waarschijnlijk heb je genoeg mensen in je omgeving die de tijd voor jou nemen. Toch is het soms fijn om je verhaal te vertellen aan een voor jou onbekend persoon.

Mensen bieden graag een luisterend oor

Speciaal voor mensen met kanker bestaan er diverse organisaties die een luisterend oor kunnen bieden. Dan is het wel zo fijn als jij weet waar je met jouw verhaal terechtkunt. In het onderstaande rijtje staan een paar instanties waar jij je hart kunt luchten. Dit kan prettig zijn, omdat deze personen op een andere manier naar jouw verhaal kunnen luisteren dan je naasten.

Video afspelen

Luisterlijn

De Luisterlijn biedt dag en nacht een luisterend oor en een vertrouwelijk gesprek aan onder andere mensen die kanker hebben. Bij De Luisterlijn staan 24 uur per dag getrainde vrijwilligers klaar om jou te woord te staan. Je kunt ze bereiken per:

Het telefoonnummer is landelijk en je belt altijd automatisch anoniem. Naar lokale nummers bellen kan ook, indien je dit prettiger vindt: De Luisterlijn Telefoon Lokaal.

Video afspelen

Geraakt-door-kankerlijn

De geraakt-door-kankerlijn is er voor iedereen die emotionele steun kan gebruiken, zowel kinderen als volwassenen. De vrijwilligers die bij deze organisatie werken bieden een luisterend oor aan iedereen. Patiënten met kanker, ex-kankerpatiënten en naasten kunnen terecht voor een fijn gesprek.

Medische vragen worden niet beantwoord. Wel kan de vrijwilliger meedenken over vragen die je aan jouw specialist(en) kunt stellen.

De geraakt-door-kankerlijn is zeven dagen per week bereikbaar tussen 16.00 uur en 22.00 uur.

Telefoonnummer: 085 00 43 444

Video afspelen

Centrum voor leven met en na kanker

Brancheorganisatie IPSO heeft vele Centra voor leven met en na kanker verspreid door heel het land. Bij een centrum (voorheen inloophuis genoemd) zijn er gastheren en -vrouwen die een luisterend oor bieden. Dit kan onder het genot van een kopje thee of koffie.

Iedereen die geconfronteerd is met kanker kan terecht bij deze centra. Je kunt er gewoon binnenlopen tijdens de openingstijden, of je nu patiënt, naaste of nabestaande bent. Bij elk Centrum voor leven met en na kanker kun je terecht voor:

  • Een luisterend oor
  • Lotgenotencontact
  • Diverse activiteiten
Video afspelen

Alles op een rijtje - regionaal

Woon je in de regio Zaanstreek-Waterland en ben je op zoek naar een luisterend oor in deze omgeving? In het pdf-bestand dat je onder de groene knop vindt, staat een overzicht met verschillende organisaties.

Met dit bestand op je telefoon heb je altijd duidelijk op een rij waar je terecht kunt met je verhaal. Verscheidene locaties beschikken over vrijwilligers bij wie jij je hart kunt luchten. Zo hoef je niet ver van huis voor de juiste gesprekspartners.

Video afspelen

Alles op een rijtje - landelijk

Het pdf-bestand ‘Alles op een rijtje’ toont een landelijke lijst met organisaties die jou een luisterend oor bieden. Wil je graag jouw verhaal kwijt aan iemand die je niet kent? Dan kun je kiezen uit verschillende contactmogelijkheden bij diverse instanties:

  • Telefonisch contact
  • Chatgesprekken
  • Contact per mail
  • Live een luisterend oor

Download het bestand, zodat je altijd snel kunt opzoeken waar je jouw hart kunt luchten. Dit kan enorm opluchten en is fijn voor patiënten met kanker, ex-kankerpatiënten en naasten.

Neem contact op

Chat met ons

Stuur een chatbericht. Je krijt snel een antwoord.

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Mail je vraag

Stuur een mailtje. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord.

Bel met ons

Bel ons direct. Of laat een voicemail achter. Dan bellen we je terug.

085 – 22 51 006

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur 

Bellen is kosteloos

 

© 2023 Stichting Wegwijzer bij kanker - Powered by Maatos