Video afspelen

Zelfregie

Jij wilt weten hoe je de zelfregie krijgt bij kanker. Er komt veel op je af als je de diagnose kanker krijgt. Des te belangrijker is het om te weten dat je bij elk beslissing eigen regie hebt. Weet dat je altijd ‘nee’ mag zeggen, uitleg mag vragen of mag vragen om een andere arts/verpleegkundige/specialist. 

Hoe je de regie van jouw behandeling in eigen handen houdt, kan soms een lastige vraag zijn. Daarom vind je hieronder een aantal tools om grip te krijgen en te houden op zelfregie tijdens jouw ziekte.

Video afspelen

Appstore kanker.nl

kanker.nl heeft een appstore gecreëerd met een duidelijk overzicht waarin apps staan voor mensen die kanker hebben (gehad). Deze apps zijn gericht op zelfregie bij kanker en kun je direct na downloaden gebruiken. Hierbij heb je geen hulp nodig van een specialist. 

Video afspelen

Stamps-app

In de gratis Stamps-app kun je snel en eenvoudig een account aanmaken, waarna je vrienden en familie op te hoogte kunt brengen van jouw behandeltraject. Met deze app bepaal je zelf wanneer welk nieuws wordt gedeeld en op welke manier dat gebeurt. Met de Stamps-app heb je een stukje zelfregie in handen tijdens de behandeling van jouw kanker.

Video afspelen

Luistertips voor zelfregie bij kanker

In ons pdf-bestand met luistertips vermelden wij verschillende podcasts die te maken hebben met het onderwerp zelfregie bij kanker. De podcasts zijn te vinden via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts, Podimo en natuurlijk via Google zelf.

Het luisteren naar andermans ervaringen kan heel fijn zijn, omdat je soms het gevoel kunt hebben er alleen voor te staan tijdens je kankerperiode.

Video afspelen

Leestips voor zelfregie bij kanker

Voor patiënten met kanker zijn er verschillende boeken over onder andere zelfregie bij kanker geschreven. Om je op weg te helpen hebben wij een selectie gemaakt met vijftien relevante boeken.

Per boek hebben we een korte omschrijving genoteerd, zodat je al snel kunt zien waar een boek over gaat. De leestips zijn een fijne afwisseling op de luistertips. 

Video afspelen

Alles op een rijtje - landelijk

Het pdf-bestand bij ‘Alles op een rijtje’ toont een paar handige tips voor zelfregie bij kanker. In de lijst staan:

  • Aanbieders van online trainingen
  • Diverse zelfhulpcursussen
  • Relevante apps die helpen in jouw verwerkingsproces

De organisaties in dit bestand werken landelijk, waardoor ze zeer benaderbaar en toegankelijk zijn. Dit maakt ons pdf-bestand een fijne toevoeging aan de bovengenoemde tips. 

Neem contact op

Chat met ons

Stuur een chatbericht. Je krijgt snel een antwoord.

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Mail je vraag

Stuur een mailtje. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord.

Bel met ons

Bel ons direct. Of laat een voicemail achter. Dan bellen we je terug.

085 – 22 51 006

Maandag t/m vrijdag  14:00 – 16:00 uur

Bellen is kosteloos

© 2024 Stichting Wegwijzer bij kanker - Powered by Maatos