Video afspelen

Praktische ondersteuning

Praktische ondersteuning is onmisbaar als er kanker bij je is geconstateerd. Je moet in een keer ontzettend veel regelen en aan allerlei zaken denken. Er bestaan diverse organisaties die klaarstaan om jou te helpen met praktische ondersteuning bij kanker. Op deze manier wordt dit gedeelte vergemakkelijkt.

Video afspelen

Dagelijks leven - Welzijn Wonen Plus

WelzijnWonenPlus helpt kwetsbare thuiswonende mensen passende hulp te krijgen als zij dat nodig hebben. Deze organisatie gelooft in een samenleving waarin mensen elkaar helpen en brengt mensen in beweging. De focus ligt op mensen helpen, zodat zij kunnen blijven meedoen aan de maatschappij. 

Video afspelen

Dagelijks leven - Espria Ledenvereniging

Espria Ledenvereniging is er voor je als het even wat minder gaat. Met 310.000 leden vormt de vereniging een groot netwerk. Espria en de leden zorgen voor elkaar, bieden praktische ondersteuning en zijn dé plek voor al jouw vragen. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Zo kun je vragen stellen over gezond leven en advies ontvangen over zorgeloos thuiswonen.

Video afspelen

Dagelijks leven - MEE Amstel en Zaan

MEE Amstel en Zaan denkt graag mee als je zelf te veel aan je hoofd hebt. In heel Nederland is er gratis cliëntondersteuning beschikbaar. Deze organisatie zit verspreid door heel het land om jou praktische ondersteuning te bieden. MEE Amstel en Zaan levert deze hulp in Zaanstreek-Waterland, maar op hun website vind je ook hun andere locaties in ons land.

Video afspelen

Dagelijks leven - Regelhulp

Regelhulp is een wegwijzer van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Op Regelhulp lees je welke mogelijkheden er bestaan en waar je naartoe kunt om zorg of praktische ondersteuning bij kanker te regelen. Ook worden de zorgwetten uitgelegd. 

Video afspelen

Kenniscentrum Werk & Kanker

Het Kenniscentrum Werk & Kanker heeft waardevolle achtergrondinformatie en kennis over werken met en na kanker. Werknemers, zelfstandigen, uitkeringsgerechtigden, bedrijfsartsen en zorgverleners kunnen terecht bij deze instantie voor praktische ondersteuning en informatie.

Het doel van Kenniscentrum Werk & Kanker is om ondersteuning te bieden aan werknemers die kanker hebben (gehad). 

Video afspelen

Financiën - Financieel plan bij kanker

Financieel plan bij kanker geeft jou alle antwoorden die je hebt op financieel gebied en helpt bij het maken van een financieel plan. Zo  hoef jij je geen zorgen te maken over geldzaken en heb je één zorg minder.

Zowel mensen die in loondienst werken als ondernemers kunnen op dit platform terecht.

Video afspelen

Mantelzorg - Hulp voor mantelzorgers

Ben je mantelzorger voor iemand met kanker? Het is fijn als je dan op de hoogte bent van de geldende regels en wetten. Op de website Hulp voor Mantelzorgers kun je een mantelzorgmakelaar vinden. Deze is er voor jou als mantelzorger en helpt je graag met alle regeltaken in de zorg.

Video afspelen

Alles op een rijtje - regionale praktische ondersteuning bij kanker

Download ons pdf-bestand voor een fijn overzicht. In dit bestand zie je welke organisaties in de regio Zaanstreek-Waterland praktische ondersteuning bij kanker bieden. Zo hoef je zelf niet op zoek te gaan en heb je met één klik op de groene knop alle handige informatie op zak.

Video afspelen

Alles op een rijtje - landelijke praktische ondersteuning

Onder de groene knop vind je een pdf-bestand. In dit bestand staan alle landelijke organisaties die helpen met praktische ondersteuning bij kanker. Fijn voor jezelf en naasten, omdat je zo alle belangrijke informatie op je telefoon of laptop hebt staan.

Neem contact op

Chat met ons

Stuur een chatbericht. Je krijgt snel een antwoord. 

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Mail je vraag

Stuur een mailtje. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord.

Bel met ons

Bel ons direct. Of laat een voicemail achter. Dan bellen we je terug.

085 – 22 51 006

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Bellen is kosteloos

 

© 2024 Stichting Wegwijzer bij kanker - Powered by Maatos