Video afspelen

Vitaliteit

Vitaliteit is een onderwerp wat zeker bij kanker belangrijk is. Na de diagnose kanker zijn er ontzettend veel vragen die op je af komen en staat je leven op zijn kop. Ook op het gebied van vitaliteit, zelfvertrouwen en conditie. Hoe kan ik werken aan mijn fitheid en zelfvertrouwen? Wat kan ik het beste eten? Welke lichaamsbeweging past nu bij mij? Wie kan mij helpen met ‘fit bij kanker’? Er zijn veel tips en adviezen beschikbaar over dit onderwerp. Hieronder geven we een overzicht.

Video afspelen

Voeding & kanker

Voedingenkankerinfo.nl is een programma van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. De informatie die je op deze website vindt over voeding en vitaliteit bij kanker, is afkomstig van experts en wetenschappelijke literatuur. Je smaak verandert vaak tijdens behandelingen tegen kanker, waardoor het fijn is om hierover advies in te winnen. Ook vind je hier recepten, allerlei gestelde vragen inclusief antwoorden en een begrippenlijst.

Video afspelen

Look Good Feel Better

Stichting Look Good Feel Better zet zich in om voor alle mensen met kanker een positieve schakel te zijn in het ziekteproces. Even niet bezig zijn met ziek zijn, maar met jezelf beter voelen.

Teams van beauty professionals geven workshops en adviseren over uiterlijke verzorging bij kanker. Tijdens een fysieke workshop ontmoet je daarnaast andere lotgenoten.

Video afspelen

Tegenkracht

Stichting Tegenkracht staat volledig in het teken van vitaliteit bij kanker. De professionals bieden maatwerkprogramma’s aan op het gebied van sport, mentale zorg, beweging en voeding. Door gedurende de behandeling op de juiste manier te bewegen, kan je herstel sneller gaan. Daarbij biedt sporten ook ruimte voor de verwerking van jouw ziekteproces.

Video afspelen

Uiterlijke Verzorging bij Kanker (UVBK)

Dankzij kennis over kanker, de medische behandelingen en de bijwerkingen daarvan kan de oncologisch schoonheidsspecialist een passend behandelplan voor uiterlijke verzorging bij kanker opstellen, afgestemd op jouw behoefte. 

The Right Meal

De behandelingen tegen kanker tasten een hoop aan. Zo kun je ongewenste gewichtsveranderingen doormaken en ontzettend vermoeid zijn. Ook kan je smaak veranderen en kan er sprake zijn van een verminderde eetlust en/of misselijkheid.

Hier weten de diëtisten van The Right Meal alles van. Zij begeleiden jou online met recepten die zijn afgestemd op jouw situatie.

Video afspelen

Alles op een rijtje - vitaliteit bij kanker regionaal

In regio Zaanstreek-Waterland is veel te doen als je wilt werken aan vitaliteit bij kanker. Het pdf-bestand dat je onder de groene knop vindt, bevat een duidelijk overzicht met organisaties die in deze omgeving ondersteuning bieden. 

Video afspelen

Alles op een rijtje - vitaliteit bij kanker landelijk

Door heel Nederland verspreid is er veel hulp te vinden die jou helpt bij vitaliteit bij jouw kanker. Een duidelijk overzicht van landelijke organisaties vind je in het pdf-bestand onder de onderstaande groene knop. 

Neem contact op

Chat met ons

Stuur een chatbericht. Je krijgt snel een antwoord.

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Mail je vraag

Stuur een mailtje. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord.

Bel met ons

Bel ons direct. Of laat een voicemail achter. Dan bellen we je terug.

085 – 22 51 006

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur

Bellen is kosteloos

 

© 2024 Stichting Wegwijzer bij kanker - Powered by Maatos