Jonge gezinnen en Kanker
Het hele gezin wordt geraakt als één gezinslid kanker krijgt. Dingen die vanzelfsprekend leken, zijn dat niet meer. Elk gezinslid gaat anders om met zijn of haar emoties. Ook zijn er tal van zaken te regelen. Er komt een heleboel op jullie af. Ontdek in het onderstaande overzicht welke stichtingen en verenigingen jullie kunnen helpen tijdens en na de ziekteperiode.
Emoties-Enzo
Jouw jonge gezin wordt geraakt door kanker. Dit zorgt ervoor dat elk gezinslid op zijn of haar eigen manier in een achtbaan van emoties belandt. Om deze achtbaan zo prettig mogelijk te maken, biedt Emoties-Enzo aan kinderen, jongeren en volwassenen diverse therapieën aan.
AYA Zorg
Het AYA ‘Jong en Kanker’ Zorgnetwerk levert integrale zorg aan jongvolwassenen met kanker die tussen de 18 en 40 jaar de diagnose kanker krijgen.
Vereniging Kinderkanker Nederland
De vereniging voor eenieder die met kinderkanker te maken heeft (gehad): Vereniging Kinderkanker Nederland. Hier kunnen kinderen, ouders, jongeren, broers en zussen, grootouders én overlevers van kinderkanker terecht voor hulp, informatie, ervaringsdeskundigen en activiteiten.
Stichting Komma
Als ongeneeslijk zieke ouder kun je jouw levensverhaal kosteloos laten vastleggen door Stichting Komma. Zo heb je een blijvende herinnering voor kinderen en andere dierbaren.
Kankerspoken - Stichting Verdriet door je hoofd
Stichting Verdriet door je hoofd helpt ouders met kanker om de periode voor hun kind(eren) eenvoudiger te maken. Met Kankerspoken worden kinderen tussen de 3 en 18 jaar geïnformeerd en ondersteund.
Achter de regenboog
Achter de Regenboog is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland die met de dood te maken krijgen. Deze stichting zorgt ervoor dat een kind – samen met het gezin of alleen – lotgenotencontact kan ervaren. Met de juiste ondersteuning kan elk kind goed omgaan met de dood.
Helen Dowling Instituut
Iemand in jouw jonge gezin is getroffen door kanker. Dat komt onverwacht en slaat in als een bom. Het evenwicht raakt verstoord, want ieder gezinslid ervaart deze periode anders. Gezinstherapie bij het Helen Dowling Instituut is een aanrader om als gezin sterker uit deze periode te komen.
Neem contact op
Chat met ons
Stuur een chatbericht. Je krijt snel een antwoord.
Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur
Mail je vraag
Stuur een mailtje. Je krijgt altijd een persoonlijk antwoord.
Bel met ons
Bel ons direct. Of laat een voicemail achter. Dan bellen we je terug.
085 – 22 51 006
Maandag t/m vrijdag 14:00 – 16:00 uur
Bellen is kosteloos